"

Endovénás ambuláns műtéti kezelés

A műtét előtt a betegek részletes érsebészeti vizsgálaton (fizikális vizsgálat, vénás ultrahang, szükség esetén artériás Doppler vizsgálat) vesznek részt. Szükséges még labor, és EKG vizsgálat is. 
 
A lézeres visszérműtétet  felszerelt műtőben,anesteziologus felügyeletével,helyi érzéstelenítésben végezzük.. A visszértörzs köré helyi érzéstelenítőt tartalmazó oldatot juttatnak, majd a felszíni vénába ultrahanggal vezérelve optikai szálat vezetnek be. Szükség esetén vénás gyógyszeres rásegítés is alkalmazható a teljes fájdalommentesség érdekében. Az optikai szálat a tágult véna alsó szakaszán történő, ultrahang kontrollált punkcióval vezetjük fel egészen a lágyékhajlatig. Az szál végén létrejövő hő hatására a véna belső tartalma elpárolog és a két fal összetapad, benne a véráramlás megszűnik. Az így kezelt törzs később kötőszövetes köteggé alakul. A lézeres koaguláció fentről lefelé történik, a lézer katéter folyamatos lassú visszahúzása mellett, ultrahang kontroll alatt.
 
A beavatkozással egyidőben, ha az szükségesnek látszik,  a nagyobb visszeres ágakat hab-vagy konvencionális szkleroterápiával is kezelhetjük.
 
A lézeres kezelések gyakorlatilag fájdalommentesek, esetleg enyhe csípés érezhető bizonyos bőrterületeken. 
 
A kezelt végtagra a beavatkozást követően kompressziós pólyát húzunk.
 
A kezelés előtt és után 3-4 hétig és a terápia időtartama alatt a közvetlen napsugárzás, szolárium, barnító krémek és folyadékok használata kerülendő, szükség szerint erős fényvédő krém alkalmazása javasolt. 
 
Szövődmények igen ritkán, de előfordulhatnak: átmeneti felhólyagosodás, fokozott vagy csökkent pigmentáció (bőrelszíneződés), igen ritkán hegesedés, átmeneti bőrvörösség a kezelt terület körül. Leggyakrabban a műtét utáni 2-3. napon jelentkezhet enyhe égő fájdalom a comb belső felszínén, mely szokványos fájdalomcsillapítóra megszűnik. A kezelt erek területén néha kemény, esetleg kissé fájdalmas csomók alakulnak ki, ezek néhány hónap alatt spontán felszívódnak, a mindennapi életet nem nehezítik 
Akár közvetlenül a műtét után a beteg felkelhet, panaszmentesség esetén 30 perc múlva otthonába távozhat.
 
Műtétet követően egyeztetett időpontban ultrahangos kontroll vizsgálat történik. 
 
A laseres műtét jobb, mint a klasszikus feltárásos visszér műtét.A lágyéki metszést kiküszöböli, kevesebb a szövődmény lehetősége, kevesebb a műtét utáni kellemetlenség, jóval gyorsabb a felépülés, rövidebb a pólya viselési időszak, szebb a kozmetikai eredmény és mindkét láb akár egyidejű műtéte is lehetséges.
 
A lézeres visszérkezelés egy új, modern minimál invazív beavatkozás, amely hatásos és biztonságos alternatívája a hagyományos visszérműtétnek. A beavatkozás kevés fájdalommal és igen kevés bevérzéssel jár, így nagyon rövid a felépülési idő és az esztétikai eredmény kiváló.