"

Azonnali fájdalomcsökkentés endovénás lézeres ablációval

Az esztétikailag is előnytelen látványt nyújtó visszér idővel fájdalommal járhat és további problémákat okozhat. Az endovénás lézeres abláció kezeléssel a fájdalom azonnal mérséklődhet.

A visszér, a megnagyobbodott és csavarodott vénák nem csupán esztétikailag jelentenek gondot számos érintettnek. Hosszútávon mindez további egészségügyi problémákhoz vezethet, nem beszélve arról, hogy sokan fájdalmakkal is küzdenek.
 
Nagy előny, hogy napjainkban már igen modern kezelések állnak a páciensek rendelkezésére.
 
Ilyen az endovénás lézeres abláció is.
 
Mit jelent ez pontosan? Az endovénás lézeres abláció vagy EVLT meglehetősen költségkímélő beavatkozás a visszér eltüntetésére, mely kiváló alternatívát kínál a hagyományos, nyitott vénás operációk helyett.
 
Ez a visszér-kezelés minimálisan invazív, melynek lényege, hogy a vér kiáramlását leállítja azokból a vénákból, amelyek a megnagyobbodott visszér-tágulatot okozták. Mivel a vénák megszűnnek létezni, a fájdalmas tünetek is enyhülnek, amelyeket a jelenlétük váltott ki.
 
Azonnali fájdalomcsökkentés endovénás lézeres ablációval
Azonnali fájdalomcsökkentés endovénás lézeres ablációval
 
Hogyan zajlik az endovénás lézeres abláció?
 
A sebész - a röntgenfelvételeket használva alapul - vékony lézerszálat juttat a problémás vénába, apró tű segítségével. Amikor ez a véna bezárul, a vér a fennmaradó, egészséges vénákon folyik át.
 
Az eljárás ambuláns, érzéstelenítést nem igényel. A páciens szinte semmit sem érez, s maga a beavatkozás fél-1 óra hosszáig tart.
 
A fájdalom azonnal enyhül – ez azonban függ attól is, mennyire volt súlyos a visszér-probléma. Egyes pácienseknél akár 12 hónapba is telhet, míg a már nem egészséges véna teljesen láthatatlan lesz.
 
Előnyök
 
A csaknem teljesen fájdalommentes endovénás lézeres abláció igen magas sikeraránnyal bír. A visszér kiújulási aránya igen alacsony.
 
Biztonságosnak számít minden bőrtípus esetén, mindennapi tevékenységeihez pedig szinte azonnal visszatérhet beavatkozás után a beteg.
 
Esetleges hátrányok
 
Miután a visszér-kezelés megtörtént, az első héten tapasztalhat a páciens enyhe fájdalmakat és zúzódásokat.
 
Érdemes tudni, hogy az eljárás nem kezeli a kisebb és felületesebb vénákat.
 
Az endovénás lézeres abláció nem egyszeri eljárás – szükséges többször is elvégeztetni.
 
Az idegek vagy szövetek károsodása tekintetében enyhe kockázat fennállhat.
 
Összességében azonban egy igen hatékony és biztonságos beavatkozásról van szó a visszér eltüntetése érdekében.
 
 
L.A.

 

Szóljon hozzá!