https://www.traditionrolex.com/4
Mire jó? - Duplex ultrahang a visszér-diagnosztika terén - Millennium Egészségközpont "

Mire jó? - Duplex ultrahang a visszér-diagnosztika terén

Visszérrel sokan küzdenek, s csak egy idő után szánják rá magukat a kezelésre. Ma már számos új technológia van, ám a diagnózis terén is rendelkezésünkre állnak újítások - ilyen a Duplex-ultrahang.

A visszér sokak számára jelent mindennapos – és nemcsak esztétikai - problémát. Szerencsére napjainkban számos új, modern technológiát képviselő eljárás segít csökkenteni a visszeret vagy teljes mértékben megszabadulni tőle.
 
Vannak azonban újítások a diagnosztika terén is – ilyen például a Duplex-ultrahang.
 
Ez a módszer sokat tesz azért, hogy a vénás egészség érthetőbbé váljon. Az Ausztráliában már alkalmazott Duplex-ultrahang igen fejlett képalkotó technológiát takar. Lényege, hogy kombinálja egymással a szokványos ultrahangot és a Doppler képességeit. Ez lehetőséget ad arra, hogy a szakorvosok igen konkrét pontossággal vizualizálhassák a véráramlást a vénákban.
 
Mire jó? - Duplex ultrahang a visszér-diagnosztika terén
Mire jó? - Duplex ultrahang a visszér-diagnosztika terén
 
A technológiai újítás nem jár fájdalommal és nem is invazív. Valós idejű betekintést kínál azonban a beteg vénás rendszerébe, s nemcsak az orvos, hanem maga a páciens számára is.
 
Így az orvosok a visszerek és a hozzájuk kapcsolódó állapotok diagnosztizálását is jóval pontosabban elvégezhetik.
 
 
A Duplexet szokás térképező ultrahangként is említeni, mivel kritikus szerepe van a probléma gyökerének meghatározásában. Ezzel pedig abban is segít, hogy a betegnek kimondottan személyre szabott kezelési tervet készítsenek.
 
A Duplex ultrahang kiegészíti az előzményekből és a vizsgálatokból nyert információkat. Dinamikus képet ad a véna egészségéről, s így a páciens a neki leginkább megfelelő kezelésben részesülhet.
 
Ezen technológiai újítás három alapvető előnnyel rendelkezik.
 
-Pontos diagnózis: annak, ha visszér jelentkezik valakinél, többféle oka lehet, s különböző a súlyosság mértéke is. A problémákat azonban pontosan meg lehet határozni a Duplex ultrahanggal, s ezzel lehetővé válik a kezelés személyre szabása.
 
-Minimális invazivitás: szemben a szokványos módszerekkel ez a módszer kíméletes, nem invazív, nem vált ki mellékhatásokat és nem okoz kellemetlenséget sem a páciens testében.
 
-Személyre szabott kezelést kap a beteg, saját igényeinek megfelelően.
 
A Duplex ultrahang tagadhatatlan előnye, hogy nem csak egy igazán jó diagnosztikai eszköz, hanem teljes képet adó „ablak” is a vénák egészsége tekintetében, mely az orvos és a páciens számára is hasznos információkkal szolgál.
 
 
L.A.

 

Szóljon hozzá!

https://www.traditionrolex.com/4