"

Időpontfoglalás

Századik Versius sebészeti robotikai rendszerét telepíti a CMR Surgical

Több mint 100 Versius sebészeti robotrendszert telepített világszerte a CMR Surgical cég. Egyre több intézmény ismeri fel a kicsi, moduláris és hordozható rendszer értékét.

Már több mint 100 Versius sebészeti robotrendszert telepített szerte a világon a CMR Surgical vállalat. Méltán tekinthető tehát a sebészeti robotika úttörőjének, s felveheti a versenyt a területen élen járó Intuitive céggel.
 
A Versius 2019-es bevezetése óta az angliai, Cambridge-i székhelyű CMR gyorsan növekedett. Robotjaik Európában, Ázsiában, Ausztráliában, Latin-Amerikában és a Közel-Keleten is működnek.
 
A növekvő kereslet kielégítésére a CMR Surgical egy nagyjából 75 ezer négyzetméteres gyártóüzem felépítésén dolgozik Cambridgeshire-ben. Az új létesítmény a CMR globális gyártási központjaként szolgál majd. A cég további európai irodák nyitását is tervezi azonban a következő hónapokban.
 
 
A CMR Surgical vezérigazgatója, Per Vegard Nerseth a vállalat számára jelentős mérföldkőnek nevezte a századik Versius rendszert.
 
„Erős és növekvő keresletet tapasztaltunk a Versius iránt világszerte az elmúlt évben, mivel mind az állami egészségügyi rendszerek, mind a magánközpontok egyre inkább felismerik egy kicsi, moduláris és hordozható rendszer értékét – mondta Nerseth. - A legfontosabb szempont számunkra mindig a megfelelő partnerek megtalálása, s büszkék vagyunk arra, hogy világszínvonalú kórházakkal és sebészekkel dolgozhatunk együtt, amelyek közül sokan korábban nem tudtak sebészeti robotot alkalmazni.”
 
A Versius rendszer kiemelkedő előnye, hogy a portok elhelyezésének szabadságát kínálja. A funkció lehetővé teszi, hogy az eljárásokat az egyes betegek igényeihez igazítsák.
 
A sebészek laparoszkópos módon, mégis a robotsebészet előnyeivel operálhatnak. A Versius kicsi, könnyű és moduláris felépítésű, egyszerűen mozgatható.
 
Az egészségügyi szolgáltatók több mint 5 ezer klinikai esetben használták a Versiust 128 eljárástípus során. A rendszert olyan szakterületeken alkalmazták, mint a nőgyógyászat, a vastagbélsebészet, a mellkassebészet, az általános sebészet és az urológia.
 
Mióta 2014-ben megalapították, a CMR Surgical közel 1 milliárd dolláros támogatást gyűjtött össze. A legutóbbi finanszírozási köre 2021 júniusában zárult le.

Szóljon hozzá!