https://www.traditionrolex.com/4
Gyors és fájdalommentes: Doppler Ultrahangos érvizsgálat - Millennium Egészségközpont "

Gyors és fájdalommentes: Doppler Ultrahangos érvizsgálat

uh_kicsi

 

Számos betegség és kellemetlen tünet hátterében ér-eredetű probléma állhat. Ilyenkor érdemes az erek állapotát felmérni. Erre az egyik legalkalmasabb módszer a gyorsan és teljesen fájdalommentesen elvégezhető doppler ultrahangos érvizsgálat!

Az ultrahang vizsgálatot sokan kizárólag a nőgyógyászati és terhességgel kapcsolatos képalkotó eljárásnak vélik. Pedig a doppler ultrahangos vizsgálatot az erek állapotának felmérése érdekében manapság már igen széles körben alkalmazzák. Az egyik leggyakoribb felhasználási területe a a nyaki artériák vizsgálata). Az itt található erek felelősek az agy megfelelő  oxigén- és vérellátásáért.
 
Ultrahang diagnosztika
 
Hasonló módon vizsgálhatóak doppler ultrahanggal az alsó végtagi artériák és vénák, melyek szűkülete vagy elzáródása a végtagok keringési zavarát okozza. Az érvizsgálat lehetővé teszi az erek szűkületének felismerését és lehetőséget ad arra, hogy az idejében alkalmazott terápiával a szövetek károsodása megelőzhető legyen.

 
Kinek ajánlott az ultrahangos érvizsgálat?
 
A tágult, vagy fájdalmas visszerek, lábdagadás esetén mindenképpen javasolt egy érsebész szakorvos felkeresése, és a vizsgálat elvégzése. A szakorvos számos információt kaphat a képalkotás során a végtagok keringéséről, az erek általános állapotáról, esetleges gyulladásról vagy akár trombózis szűrés is végezhető.
 
Ez a képalkotási eljárás általában 10-15 percet vesz igénybe, és teljesen fájdalommentes. A vizsgált terület szabaddá tételét követően fekvő helyzetben történik, ultrahangos gél használatával. Az orvos az ultrahang fej lassú, finom mozgatásával a monitoron nyomon követi a képet, azt követően pedig áramlási vizsgálatot is végez.
 
Az ultrahangos vizsgálatoknak semmilyen káros mellékhatása nincs.

Szóljon hozzá!

https://www.traditionrolex.com/4